Racing bil Yonezawa batteridrivna 1950-talet Japan gjorde Tin leksak årgång från Japan 
”Alla inblandade sysslar med grov brottslighet”
Polismästaren: ”Vi har haft information om att något skulle hända”

Tack för den här tiden!

Tre män har häktats vid Malmö

En tonåring var bland de tre

Resultatet av dessa diskussioner blev den samlingsportal som fick namnet Idagora – en fusion av ”idag” och ”agora” – mötesplatserna i antikens Grekland som ofta var skådeplatsen för sin tids politiska diskussioner. Navet i verksamheten har från början varit att samla texter från ett 60-tal ledarsidor i en sökbar databas, samt att i realtid få ut dessa i sociala medier, nyhetsbrev och så småningom en app. Att bygga ett system som löste detta med automatik var en första utmaning! Under åren som gått har Idagoras olika kanaler guidat miljontals läsare till ledarsidor runt om i landet.

Recension: Språken före historien - Tore Janson | SvD

Då, för tre och ett halvt år sedan, var många ledarredaktioner långt ifrån så digitala som de är idag. Många fanns över huvud taget inte i sociala medier, och bara genom att få ut alla texter i så många kanaler som möjligt kunde vi erbjuda en hjälpande hand. Detta har förstås förändrats drastiskt under de år som Idagora verkat – idag är de allra flesta som är verksamma inom opinionsjournalistiken medvetna om vikten av att nå läsare i sociala medier.

Tio har skjutits ihjäl i Malmö i år: ”Lättkränkta”

en i 40-årsåldern, sitter fortfarande anhållna

Tonåringar knivhuggna vid rån i Skarpnäck | SvD

Tidningsdöd och nedskärningar drabbar naturligtvis även ledarredaktioner – men det pågår också en parallell utveckling där tidningar använder sina opinionsjournalister som ansikten utåt i annonser och ledarskribenter utnämns till tyckonomins rockstjärnor. Några tidningar som tidigare inte haft egna politiska redaktioner har till och med anställt ledarskribenter under de här åren, och på så vis stärkt bevakningen av den lokala politiken. Lokala ledarskribenter och politiska redaktörer som Sakine Madon, Patrik Oksanen och Carolin Dahlman syns frekvent i etermedier och andra riksrelevanta sammanhang. På många orter är den lokala ledarsidan alltjämt mittpunkten för de politiska samtalen.

öka pressen på vittnen som inte

Att allt fler tidningar väljer att lägga sitt ledarmaterial bakom betalväggar är en annan utveckling som gör upplevelsen sämre för Idagoras användare. När fler än hälften av länkarna leder till hårda betalväggar tröttnar man snabbt. Vi förstår dock mediehusens dilemma mellan å ena sidan opinionsbildning – å andra sidan behovet av intäkter. Utan betalande kunder – ingen journalistik! Ett ”Spotify för tidningar” har länge stått högt upp på mångas önskelistor, och vi ser med glädje hur mediehusen i större utsträckning börjat samarbeta kring betallösningar som ger tillgång till många tidningar med ett konto. Ett annat medieprojekt vi följer med intresse är Svenskt Näringslivs nyhetstjänst RaderStudios Kaprosuchus 1 20 e Scale Resin Model Kit, vars politiksektion är mycket lovande.

kombination. Enligt polisen handlar de senaste

Henrik Sundbom
Chefredaktör, Idagora